top of page

Το πρώτο Street Art Festival του Δήμου Βυρώνα είναι γεγόνος!

Updated: Mar 8, 2023

Το 1ο Street Art festival του δήμου Βύρωνα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση και πλέον ήρθε η ώρα του απολογισμού!



Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας, διασημότερος των οποίων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απάντησαν στο ερώτημα του πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία εμπνέουν ακόμη και σήμερα.



Το festival πραγματοποιήθηκε στις 29-30/5/2021 και αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση του δήμου Βύρωνα και της εταιρείας μας. Ως άνθρωποι της Awesome Athens Experiences αρχικά θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον δήμο Βύρωνα. Ελπιζουμε το φεστιβάλ να επαναληφθεί και γιατί όχι, από εδώ και στο εξής να αποτελέσει έναν θεσμό για την ιστορική αυτή γειτονιά.


Ο τοίχος του 3ο Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα
Ο τοίχος του 3ο Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα

Alone 98 & Πλάτωνας
Alone 98 & Πλάτωνας

Επίσης, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μεγάλο μας χορηγό, την Cosmos Lac Official και στις τοπικές επιχειρήσεις που πίστεψαν στο εγχείρημα και το στήριξαν με τα υπέροχα προϊόντα τους: την καφετέρια DAZZ, Το μπακάλικο Δίκταμο, την Kavaoinos10 και την μπυραρία BEER on US!



Ευχαριστούμε όλους ανεξαιρέτως τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ. Τους main artists που έφτιαξαν τις δέκα βασικές τοιχογραφίες, τους μουσικούς και τον dj που μας χάρισαν τη μουσική επένδυση και όλους τους street & graffiti artists που πλαισίωσαν με εξαιρετικά και πρωτότυπα έργα όλο τον χώρο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Στέφανος Καραλής.



Ελζουμε να μην ξεχνάμε κάποιον.


Επιπλέον, οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δημιουργικά στην εκδήλωση, γράφωντας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο τοίχο και απαντώντας στην ερώτηση «Τι σημαίνει για εσένα η λέξη Ελευθερία». Με την ολοκλήρωση του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες σε ένα είδος διαλόγου με το κοινό, υπέγραψαν στον τοίχο με το χαρακτηριστικό tag τους, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το συλλογικό έργο.




Για το τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο που κατάφερε και πέρασε το διήμερο κοντά μας! Αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους διοργανωτές και τους καλλιτέχνες της εκδήλωσης! Λένε πως ένας αποχαιρετισμός είναι ένα τραγούδι λυπημένο μέσα στη νύχτα, στόχος όμως του φεστιβάλ μας είναι να μετατρέψουμε τα πάντα σε τέχνη, τη χαρά, τη μνήμη, την ομορφιά, ακόμη και τη λύπη μας.


Δεν λέμε αντίο. Λέμε εις το επανιδείν!



 

Τα έργα του Φεστιβάλ:




Δημοτικό Γυμναστήριο Στέφανος Καραλής
Δημοτικό Γυμναστήριο Στέφανος Καραλής

Ραντεβού το 2022!




Recent Posts

See All
bottom of page